TETŐSZIGETELÉS

tetőszigetelés purhabbal, megfizethető tetőszigetelés árak mellett

A hő-, és vízszigetelés szinte kivétel nélkül, minden épülettípustál elengedhetetlen fontosságú. Hiszen csak így garantálható a költséghatékony energiafelhasználás, illetve az épületszerkezet épségének megőrzése. A szigetelés szempontjából a tetőszerkezet kiemelt szereplő. Ugyanis az épületek teljes hőenergiájának közel negyede jellemzően itt távozik, másrészt a beázás veszélye is elsősorban itt áll fenn. 

A tetőszigetelés kivitelezésére többféle megoldással is élhetünk. Azonban kétséget kizáróan a legeffektívebb és legköltséghatékonyabb opció a tetőszigetelés purhabbal való elvégzése.

TETŐSZIGETELÉS PURHABBAL

A szórt purhab napjainkban a legjobb megoldás, ha tetőszigetelésről van szó. A poliuretán hab, röviden purhab népszerűsége abban rejlik, hogy ez a kétkomponensű anyag elsőrangú hő-, és vízszigetelő. Továbbá rengeteg szerkezeten és felületen gond nélkül, akár évtizedeken keresztül, változatlan minőségben megállja helyét. Mindemelett a purhab alapú tetőszigetelés árak szempontjából is igen kedvező.

A szigetelni kívánt felületre felvitt folyékony anyag térfogata másodpercek alatt akár a százszorosára expandál. Ezáltal könnyűszerrel ki lehet tölteni minden rést, hézagot, illesztést. A tetőszerkezet egyes elemei, melyek a lemezes szigetelőanyagok alkalmazását igencsak megnehezítik, mint például a szarufa, födémgerenda, mestergerenda, a purhab szigetelésnek nem jelentenek akadályt. Ezzel a technológiával könnyedén megszüntethetők az illesztési hibákból fakadó hőhidak, illetve meggátolható az ezek mentén zajló kondenzáció és penészesedés.

Az energiahatékonyság növelése nemcsak az új építésű ingatlanokra vonatkozhat, hanem a már szigetelt épületekre is. Könnyűsége és kiváló tapadása miatt a purhabot gyakran használják utólagos tetőszigetelés elvégzésére is, remekül alkalmazható a régi rendszerre, pl. polisztirolra. A poliuretán intenzív tágulásának köszönhetően kiválóan alkalmas minden apró rés precíz kitöltésére és a hőhidak kialakulásának megelőzésére.

tetőtér szigetelés, tetőszigetelés árak purhabbal történő munkához

PURHABOS TETŐTÉR SZIGETELÉS ELŐNYEI

Függetlenül attól, hogy az épületen belül, vagy azon kívül van rá szükség, a purhab alapú tetőszigetelés időtálló réteget képez az adott felületeken.
A felhordott anyag nem csak a hőszigetelés problémáját oldja meg, hanem megszünteti a vízszivárgásokat is. Ráadásul mindez rendkívül gyorsan és kifejezetten olcsón elvégezhető folyamat. 

A tetőtér szigetelés során mindig problémát jelent, hogy a cserép, pala, lemez, zsindely stb. felületekre nehezen illeszthetők fel a klasszikus, szilárd halmazállapotú, lemezes szigetelők, mint például az ásványgyapot, vagy a polisztirol. Ezzel szemben a szórt purhab tulajdonképpen bármilyen felületen, pillanatok alatt megragad. Ez független attól, hogy sátortetővel, nyeregtetővel, lapostetővel vagy épp magastetővel van dolgunk.

A tetőszigetelés előtt végzett felmérések alapján a szakemberek könnyen meg tudják határozni, hogy milyen vastagságban kell felhordani a purhabot a tökéletes hő-, és vízszigetelés érdekében. Így a végső tetőtér szigetelés ár sem fogja meglepetésként érni. 

Tetőszigetelés 15 év garanciával? Válassza a Pur-Centrum Kft-t!

KÉRJEN TŐLÜNK AJÁNLATOT!

​​​​​​​

Könnyű felhordás és remek tapadás

A tetőszigetelés purhabbal történő elvégzése rendkívül könnyen és gyorsan elvégezhető, ha azt a megfelelő képzetséggel és eszközökkel bíró szakemberek végzik. A munkálatokat gyorsíthatja továbbá, hogy sok esetben nem szükséges az előző szigetelőréteg eltávolítása sem. Hiszen a poliuretán hab hatékonysága abból is fakad, hogy gyakorlatilag bármilyen felületet szigetelhet vele. Beton, fa, fém, fémlemez, polisztirol – a poliuretán hab tökéletesen tapad ezekhez az anyagokhoz. Ebből fakad, hogy a tetőtér szigetelés utólag is gyorsan, egyszerűen megoldható. Tulajdonságainak köszönhetően a lehető legjobb hőszigetelő rendszer a tetőtérben (is). 

Gyorsaság

Ha a hagyományos szigetelőanyagok helyett poliuretán rendszert választunk, akkor nem csak pénzt, de rengeteg időt is megtakaríthatunk. Hiszen egy képzett csapat egy nap alatt képes akár 1000 m2 -es tető teljes leszigetelésére is a gyors expanziónak köszönhetően. 

Helytakarékosság

A purhab hőszigetelő szerkezete sokkal vékonyabb réteget képez, amely elegendő a megfelelő hőparaméterek biztosításához más anyagokhoz képest. Ezt az előnyt a tetőtértulajdonosok értékelni fogják, ahol az egyik alapvető probléma a korlátozottan kihasználható terület.

Egyszerű karbantartás és hosszú élettartam

A fújható szigetelés minimális megelőző karbantartást és javítást igényel. Megfelelő körülmények között a tetőszigetelés purhabbal akár 50 évig is megállhatja a helyét. Ez a tény is remekül bizonyítja, hogy a kiváló minőségű tetőszigetelés árak garantáltan megtérülnek. Hiszen egyrészt jóval hatékonyabb lesz otthona hőtartó képessége, kevesebb pénzt kell fűtésre költeni. Másrészt a hosszú élettartam okán jó ideig nem kell újra pénzt fektetnie a hőszigetelés felújításába. Persze érdemes a szigetelőrendszert félévente, tavasszal és ősszel is ellenőrizni. 

Tiszta levegő

A poliuretán hab kiváló választás azok számára, akik allergiában és asztmában szenvednek. Megakadályozza ugyanis, hogy a falakon, vagy jelen esetben a tetőszerkezeten keresztül por, penészspórák stb. kerüljenek otthonába vagy irodájába!

Környezetbarát megoldás

A tetőtér szigetelés purhabbal való kialakítása talán a legkörnyezetbarátabb eljárás, hiszen lényegében nem keletkezik hulladék. Mivel nem szükséges az anyagot méretre vágni, ellenben például az ásványgyapot vagy polisztirol lapokkal. Ráadásul, mint azt már említettük, az előző szigetelőréteg eltávolítására sem feltétlenül van szükség. 

A purhabos szigetelésre jellemző:

  • nulla ózonlebontó potenciál (ODP)
  • alacsony illékony szerves vegyületek kibocsátása (VOCS)
  • nem tartalmaz klórozott-fluorozott szénhidrogéneket (CFCS)
  • ultra-alacsony globális felmelegedési potenciál (GWP)

Hangszigetelés

A szórt poliuretán hab nem csupán a hő-, de a hangszigetelés terén is jeleskedik. A tetőtér kihasználtságának függvényében szükséges lehet a megfelelő hangszigetelés is, de ez elsősorban inkább a járható lapostetők esetében hangsúlyosabb. Mindazonáltal a tetőtér purhab szigetelés révén ugyancsak könnyen hangszigetelhető. 

ZÁRT, VAGY NYITOTT CELLÁS TETŐSZIGETELÉS A JOBB MEGOLDÁS?

Ha hallott már a fújható purhab szigetelésről, akkor bizonyára olyan kifejezésekkel is találkozott, mint a zárt, vagy nyitott cellás szigetelés. Ezek ugyanis a fújható szigetelés két alapvető típusa, melyek más-más képességekkel, tulajdonságokkal bírnak.

Ennek alapján jogosan merülhet fel a kérdés, hogy a tetőtéri szigetelés során melyiket éri meg jobban alkalmazni. 

A tetőtér több dolgot is magában foglal, melyek fontos szerepet játszanak a hőszigetelés tekintetében, mint például a födém, vagy a tető konkrét szerkezete (pl.: nyeregtető, sátortető, kontyolt tető, manzárdtető stb.) esetében. Illetve azt is hozzá kell tenni, hogy az olyan tetőszerkezeti elemek, mint a mestergerenda, szarufák, cserepek stb., gyakran megnehezítik a tetőtér szigetelés elvégzését. Ennek oka, hogy a klasszikus ásványgyapot, vagy polisztirol lapokkal nem lehet ezeket a felületeket hézagmentesen lefedni az anyagok fizikai adottságaiból fakadóan.

Itt jön képbe elsősorban a zártcellás tetőszigetelés, de esetenként akár a nyitott cellás is. Azért éri meg inkább a zártcellás verziót alkalmazni, mivel a létrejövő felület nagy teherbírású, lépésálló. Ráadásul teljes mértékben vízhatlan, azaz nincs szükség külön vízszigetelésre. Ha a padlásteret szeretnénk kihasználni és itt tárolni bizonyos holmikat, akkor a födém szigetelését mindenképpen ezzel célszerű kialakítani. Már 5 centiméteres vastagságtól párazárónak minősül, és tömege csak kis mértékben terheli meg az őt hordó felületet. Természetesen eredeti funkciója, azaz a hőszigetelés terén is kiváló értéket mutat ez a típusú tetőtér szigetelés, hiszen hővezetési tényezője 0,023W/mK – 0,024W/mK körül mozog. Ráadásul tűzvédelmi besorolása alapján önkioltó, és nem káros a környezetre sem. Mikroszkopikus, zárt buborékokból álló szerkezettel rendelkeznek, ami hasonló tulajdonságokkal rendelkezik mint az XPS polisztirol. A kiváló hőszigetelő paraméterek az anyag könnyedségével kombinálva a zártcellás purhabot tökéletessé teszik külső hőszigetelésre is például lapostetők esetében. 

Említettük, hogy bizonyos esetekben nyitott cellás tetőszigetelés is alkalmazható. Ez alapvetően sokkal lazább szerkezettel rendelkezik, mint zártcellás társa, emiatt leggyakoribb felhasználási területeként az épületek szarufái közötti terület kitöltését lehetne említeni a tetőtér szigetelés kapcsán. Mivel a zártcellás verzió rendkívüli párazáró képességgel rendelkezik, nem biztos, hogy célszerű a tetőszerkezet minden részét ezzel kezelni. Bizonyos részeken, mint az említett szarufák környékén, nyitott cellás habot érdemes használni, mivel ezek páraáteresztő tulajdonsággal bírnak. Így megelőzhető a penészedés, gombásodás. 

Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy nem terhelhető és párazáró fóliával kell védeni a páradiffúzió ellen. Hővezetési tényezője 0,035 W/mK, a tűzvédelmi besorolása alapján pedig szintén az önkioltó kategóriába tartozik.

A TETŐTÉRI SZIGETELÉS A SZAKEMBEREK FELADATA!

Mindezek fényében tehát elsősorban a szigetelendő felület, valamint igényeink azok, amelyek meghatározzák, hogy melyik tető hőszigetelés lesz a megoldás. Mindazonáltal a tetőszigetelés purhabbal történő elvégzését minden esetben szakembereknek kell végezni. Hiszen ez egy speciális eljárás, amelyhez különleges felszerelésre, gondos előkészületekre és egészségügyi szabályok betartására van szükség. Így a szakemberek nem csupán a kivitelezésben tudnak segítséget nyújtani, de az alapanyag megválasztásában és egyéb felmerülő kérdésekben is releváns válaszokat tudnak adni. Ráadásul jelen esetben mind az alapanyag, mind a tetőtér szigetelés munkadíj árak igen kedvezőek. 

TETŐSZIGETELÉS ÁRAK

A fújható szigetelés nem a legolcsóbb megoldás a piacon, hiszen például az EPS olcsóbb ugyan, de a poliuretán sokkal leghatékonyabb. A tetőszigetelés purhabbal történő kivitelezési költsége az otthona méretétől és típusától, valamint a választott vállalkozótól függően változik.

Általánosságban véve, és a drágább, zártcellás szerkezetű purhab szigetelés ár értékkel számolva, elmondható, hogy  800 – 1300 Ft-ba kerül négyzetméterenként, 1 cm vastagságú purhab.

Bármely típusú szórható szigetelést is választja a kiváló hőszigetelő képesség adott, hiszen a különféle illesztések, tetőszerkezeti elemek környékén is tökéletes, varratmentes felületet alkothatunk. Ráadásul a purhabos tetőtér szigetelés ár szempontjából is kifejezetten kedvező.

Kíváncsi a konkrét árakra?

KÉRJEN TŐLÜNK AJÁNLATOT!

GARANCIÁLIS TETŐSZIGETELÉS A PUR-CENTRUM KFT.-NÉL

Válassza Ön is a Pur-Centrum Kft. szolgáltatásait, hiszen csapatunkkal hazánk egész területén vállaljuk lakóépületek; ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi egységek; csarnokok; közintézmények stb. szigetelését szórt purhab technológiával. Mi sem bizonyítja jobban szolgáltatásaink minőségét, hogy nem kevesebb, mint 15 év garanciát vállalunk az elvégzett munkánkra. 

Tetőtér szigetelés purhabbal: kérjen tőlünk ajánlatot még ma!

Kapcsolat

Kérjük töltse ki az összes kötelező mezőt!
Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása