ZÁRTCELLÁS SZIGETELÉS

 • Teljes mértékben vízhatlan, azaz nincs szükség külön vízszigetelésre.
 • 5 centiméteres vastagságtól párazárónak minősül.
 • Lépésálló, nagy teherbírással rendelkezik.
 • Tömege csak kis mértékben terheli meg az őt hordó felületet.
 • Nem káros a környezetre.
 • Minden felülethez remekül tapad.
 • Testsűrűsége: 35 kg/m3 – 55 kg/m3. A zártcellás hőszigetelés nagyjából négyszer sűrűbb a nyitott cellás verziónál.
 • Nyomószilárdsága: 150 kPa kemény
 • Hővezetési tényezője: 0,023W/mK – 0,024W/mK
 • Tűzvédelmi besorolása: önkioltó.
 • Sűrűsége miatt a hangszigetelő képessége is jó.

NYITOTT CELLÁS PURHAB SZIGETELÉS

 • Nedvességtől óvni kell
 • Párazáró fóliával kell védeni a páradiffúzió ellen.
 • Nyitott cellás szerkezete miatt nem terhelhető
 • A nyitott cellás szórt poliuretán hab elsősorban a szálas hőszigetelő anyagok (üveggyapot, kőzetgyapot) kiváltására alkalmas.
 • A nyitott cellás purhab sűrűsége 8 kg/m3 – 10 kg/m3, ez kb. negyede-ötöde a zártcellás típusnak.
 • Hővezetési tényezője: 0,035 W/mK
 • A nyitott cellás purhab az összefüggő felületével megoldja a hőhidak problémáját, ráadásul az évek alatt sem esik össze, így tökéletesen zár. 
 • Tűzvédelmi besorolása: önkioltó.
 • A rágcsálók és rovarok sem tudnak benne kárt tenni.

NYITOTT-, ÉS ZÁRTCELLÁS SZIGETELÉS, MI A KÜLÖNBSÉG?

Többször említésre került az úgynevezett nyitott-, és zártcellás szigetelés, de hogy tulajdonképpen mit is takarnak ezek a kifejezések, arra most térünk ki részletesebben, kifejtjük, hogy melyek a fő különbségek a két rendszer között, milyen előnyei, esetleg hátrányai lehetnek egyik, vagy másik szigetelőnek.

MIKOR ALKALMAZZUNK ZÁRTCELLÁS SZIGETELÉST?

A zártcellás purhab rendkívül hatékony, kémiai és fizikai tulajdonságainak köszönhetően rendkívül sokoldalú hőszigetelő alapanyag. Ezeknek a kedvező tulajdonságoknak köszönhetően újszerű építészeti megoldások válnak lehetővé, melyek hatékonyságukban, gyorsaságukban és persze árukban is kiemelkednek a mezőnyből. A purhab szigetelés ár szempontjából is az egyik legjobb választás lehet.

MIKOR ALKALMAZZUNK NYITOTT CELLÁS PURHAB SZIGETELÉST?

A nyitott cellás purhab szigetelés szintén rendkívül népszerű építőipari alapanyag, hiszen akárcsak zártcellás társával, rendkívül sokoldalú felhasználhatósága miatt egyaránt találkozhatunk vele a családi házak, társasházak, ipari, mezőgazdasági létesítményeknél, egyéb gazdasági épületeknél. A rendszer gyenge pontja, hogy UV-fény hatására lebomlik, ezért burkolni szükséges, ugyanakkor a nyitott cellás purhab szigetelés ár szempontjából még így is rendkívül kedvező.

TÉRFOGAT BELI KÜLÖNBSÉGEK:

ZÁRTCELLÁS SZIGETELÉS (kisebb térfogat)

A kétkomponensű, szórással felvitt zártcellás szigetelés kiváló hő- és vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A komponensek keveredésekor hő és vegyi reakció hatására egy zárt sejtstruktúrájú anyag jön létre (innen az elnevezés is) és mindössze néhány másodperc alatt folyékonyból szilárd halmazállapotúvá változik és ezzel együtt a többszörösére növekszik. Alapvetően ez lassabban expandál, mint a nyitott cellás purhab szigetelés és „csupán” az eredeti térfogat 40-szeresére nő meg.

NYITOTT CELLÁS PURHAB SZIGETELÉS (nagyobb térfogat)

A nyitott cellás purhab a levegőre jutva rövid időn belül eredeti térfogata körülbelül százszorosára expandál, majd hamar megszilárdul. A nyitott cellás purhab is két komponensből kerül kikeverésre a helyszínen, melyhez hő és speciális szórópisztoly szükséges. A nyitott cellás purhab szigetelés ár – érték arányban remek választás, de itt érdemes mérlegelni, hogy mi is a célunk, ugyanis a zártcellás változat szélesebb körben alkalmazható.

SZERKEZET:

ZÁRTCELLÁS SZIGETELÉS (sűrűbb szerkezet)

Alkalmas vakolat alatti hőszigetelésre is, illetve aljzatkiegyenlítésre. A zártcellás hab nagy nyomószilárdsága révén alkalmas lapostetők szigetelésére, 100%-os megoldást nyújtva a beázások ellen. Ezen felül csak az UV-védelemről kell gondoskodni. Nagy sűrűségének köszönhetően teljesen meggátolja a hő áramlását a külső és a belső tér között, mivel egy teljesen homogén réteget alkot, (nincsenek illesztések, repedések, kilógó alkatrészek) amelybe nem juthat be levegő, így a pára sem, amely csökkentené a hatékonyságát.

NYITOTT CELLÁS PURHAB SZIGETELÉS (lazább szerkezet)

A nyitott cellás hab sokkal lazább szerkezettel rendelkezik a zártcellás változatnál, emiatt leggyakoribb felhasználási területeként az épületek szarufái közötti terület kitöltését lehetne említeni. Az utóbbi időkben ugyanakkor egyre gyakrabban találkozhatunk ezzel a könnyűszerkezetes épületekben, ugyanis a szendvicspanelek szigetelése is megoldható ily módon. Általában fa- vagy fémvázas könnyűszerkezetes családi házak és egyéb épületek tartóváz közötti, valamint szarufák közötti hőszigetelésre alkalmazott technológia, de akár válaszfalak szigetelése is megoldható ezáltal.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!